Безбар'єрна ванна кімната:

Інклюзивність та мобільність

Безбар'єрна та функціональна, і при цьому стильна та сучасна ванна кімната - це справжній тренд сьогодення. Усвідомлення того, що всі ми різні, і незалежно від місцязнаходження санвузла (вдома чи в громадському місці) варто зважати на наші відмінності та різноманітні потреби.

При проектуванні інклюзивної ванної кімнати компанія Kolo керується такими документами: Державні будівельні норми України: Будинки і споруди - Інклюзивність будівель і споруд (ДБН В.2.2-40:2018) та Європейські норми DIN 18040-1.

Широкий асортимент спеціальних інклюзивних виробів для ванної кімнати з серії Kolo Lehnen стане в нагоді при облаштуванні безбар'єрних ванних кімнат та санвузлів.

До серії виробів Kolo Lehnen
Безбар'єрна ванна кімната

Важливі деталі, на які варто звернути увагу

Інклюзивна безбар'єрна ванна кімната - це простір, який є комфортним для всіх: для людей на кріслах колісних, на милицях, з тимчасовими порушеннями рухових функцій, для літніх людей, для маленьких дітей. І варто враховувати широкий перелік критеріїв, яким має відповідати така ванна кімната.

Перше, що треба пам'ятати - це вільний доступ до всіх сантехнічних виробів. Відсутність порогів, душові рішення на рівні підлоги, відсутність п'єдесталів під умивальниками, підйомні поручні, зона розвороту (для людей на милицях 120х120 см, для людей на кріслі колісному 150х150 см).

Другий важливий момент - це розміщення всіх виробів на доступній висоті: умивальник, змішувачі в душовій зоні та в місці для вмивання, ручки дверей - варто розміщувати на висоті 90-130 см від підлоги, адже це оптимально як для людей на кріслі колісному, так і для людей середнього зросту.

Висота монтажу всіх виробів для забезпечення безбар'єрності

Що може запропонувати Kolo?

В арсеналі аксесуарів для інклюзивної ванної кімнати є:

  • поручні (настінні станіонарні та відкидні, а також з можнатежм на підлозі);
  • ручки на стіну в душову зону (прямі та кутові);
  • дзеркала з можливістю нахилу;
  • душові сидіння (зі спинкою та без).
Всі вироби для облаштування безбар'єрної інклюзивною ванної кімнати

Вироби Geberit для безбар'єрної ванної кімнати

Унітази, умивальники та душові рішеня на рівні підлоги для інклюзивної ванної кімнати представлені в асортименти продукції Geberit.

На що треба звернути увагу при виборі безбар'єрних виробів:

Потрібна допомога?

Наші спеціалісти залюбки порадять, як спланувати безбар'єрну ванну кімнату та які вироби й аксесуари обрати.

Ми можемо спроектувати інклюзивну вбиральню в спеціальній програмі, щоб ви могли легко реалізувати проект в життя.

Контактна інформація